Zorgmassage

Voor wie is ZORGMASSAGE bedoeld?

  • Iedereen kan baat hebben bij een zorgmassage. De zachte massages zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor kankerpatiënten maar ze zijn ook geschikt bij veel andere ziektes (bv burn out, fibromyalgie, chronische pijn, MS, CVS...). Ook bij een gezond persoon kan deze massage heilzaam zijn. Bij Zwangere vrouwen is deze massage heel rustgevend.

  • De techniek van de massage bestaat uit zachte en trage strijkingen en aanrakingen. Afhankelijk van de zorgklant zal deze met druk 0,5 of 1 gebeuren. Met druk 1 noemen we dat holistische massage.

  • Zorgmassage kan worden toegepast in alle fasen van het ziekteproces (tijdens een behandeling, bij herstel of in een palliatieve setting).

  • Diepgaande ontspanning: onze doelstelling is om diepgaande ontspanning te bereiken. We activeren tijdens de zorgmassage het parasympatisch zenuwstelsel. Door rust te ervaren verlaagt de bloeddruk en vertraagt de ademhaling en de hartslag.

  • Deze massage zorgt voor een diep gevoel van ontspanning.  Door de zachte aanrakingen komt er een bijzonder gevoel van rust over de behandelde persoon.  Door deze lichamelijke en geestelijke ontspanning zorgt de massage onder andere voor een verlaging van stress, vermindering van angstgevoelens en verbetering van slaapproblemen.  Er wordt niet rechtstreeks op de spieren gemasseerd. Maar door de algemene ontspanning zal ook de spanning in de spieren afnemen.

  • Ook bij kinderen is een zorgmassage zeer geschikt (bv ADHD)
  • Bejaarden en mensen met dementie kunnen meer dan ooit behoefte hebben aan sociaal contact en aanrakingen.
  • Zorgmassage wordt gegeven door een erkende zorgmasseur die een uitgebreide specialisatieopleiding heeft gevolgd.
  • Wordt Zorgmassage terugbetaald? 

   Enkel binnen bepaalde verzekeringen worden zorgmassages terugbetaald.

   Vzw Zorgmassage ijvert er echter voor om met de mutualiteiten overeen te komen rond een (deelse) terugbetaling. We hopen hier in de nabije toekomst positief nieuws over te kunnen brengen.

  • Ben je niet in staat om je te verplaatsen? Voor een zorgmassage kom ik ook aan huis/opverplaatsing. Voor meer info contacteer me gerust. De prijs voor aan huis/opverplaatsing is 65 euro.

Tijdens een intakegesprek wordt in samenspraak met jou een keuze gemaakt uit holdings, vlindermassage of holistische massage.

We bespreken samen je wensen en bepalen welke lichaamsdelen gemasseerd zullen worden.

Al onze consulten hebben niet de bedoeling om medische behandelingen te vervangen. Er worden dus ook geen diagnoses gesteld.